Dirigent

Chef-dirigent Jan van der Plas

Muziek staat voor het aangaan van verbinding en het samenbrengen van verschillende mensen. Dat is was Jan van der Plas (1997) het meest probeert over te brengen in zijn muziek. Als dirigent wil hij mensen met compassie en energie laten samenspelen. Jan treedt regelmatig op met Duo Saraswati in binnen- en buitenland. Ook was hij te gast bij onder andere het televisieprogramma Podium Klassiek.

Jan studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Ocic waar hij in 2022 zijn master afrondde. Daarnaast heeft hij een minor in orkestdirectie gedaan, die hij volgde in de klas van Ed Spanjaard, Antony Hermus en Karel Deseure. Hij volgde masterclasses onder andere bij Mark Heron aan de Royal Northern College of Music in Manchester.

Jan wordt veel gevraagd door amateurorkesten in heel Nederland vanwege zijn efficiënte en positieve manier van werken. Sinds begin 2024 staat Con Brio onder de vaste leiding van Jan. Daarnaast is hij vaste dirigent bij het Arcato Jeugdorkest in Zutphen en bij Kamerorkest Alveare in Veghel.

Overzicht dirigenten
Bekijk hier het overzicht van alle dirigenten van Con Brio.