Dirigent

Chef-dirigent Willem de Bordes

Willem de Bordes studeerde orkestdirectie in Finland bij professor Jorma Panula. Hij werd door het Anton Kersjesfonds voor dirigenten ondersteund voor het volgen van een aantal internationale masterclasses in het buitenland. Na zijn studie werd hij als assistent-dirigent uitgenodigd door onder meer Sir Mark Elder, Daniel Harding en Yannick Nézet-Séguin bij o.a. het Radio Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest.

Willem de Bordes
Dirigent Willem de Bordes. Klik op de foto om te vergroten.

Inmiddels dirigeerde hij orkesten in Nederland, Scandinavië, Zwitserland, Frankrijk en Griekenland. Hij werkte ook met componisten als Michel van der Aa, George Benjamin, Thomas Larcher en dirigeerde premieres van onder meer Ivan Fedele, Uljas Pulkkis en Hans Werner Henze. Recent dirigeerde Willem een operaprogramma bij het Orkest van het Oosten en assisteerde de Engelse componist/dirigent Sir George Benjamin bij het Nationale Opera in Amsterdam. Het betrof de spiksplinternieuwe opera Lessons in Love and Violence.

Willem is ook opgeleid als violist en studeerde aan het Conservatorium bij Daniël Otten, Emmy Verhey, Lex Korf de Gidts en Alexander Kerr. Hij volgde masterclasses en lessen bij Jürgen Kussmaul, Viktor Liberman en Thomas Brandis en speelde in diverse orkesten en ensembles. Ook studeerde Willem aan het Conservatorium van Utrecht muziektheorie en partituur-analyse bij Wim Witteman. Willem studeerde ook rechten en gaf na zijn studie kort les aan de Universiteit van Amsterdam. In de afgelopen jaren werd hij ook uitgenodigd om lezingen en workshops te geven aan de Universiteiten van Utrecht en Budapest.

Naast zijn activiteiten als dirigent was Willem verantwoordelijk voor het artistieke beleid van Amsterdam Sinfonietta. Sinds kort is Willem benoemd tot artistiek leider van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest.

Overzicht dirigenten
Bekijk hier het overzicht van alle dirigenten van Con Brio.